...
Ökad Tetra Pak-försäljning trots tufft ekonomisk klimat

Trots ett tufft år 2012 lyckades globala förpackningsjätten Tetra Pak öka sin omsättning med 4,3 procent och nå en nettoförsäljning på 11,16 miljarder euro (drygt 93 miljarder kronor). Det framgår av koncernens bokslut.
”Den ekonomiska situationen är fortfarande tuff med en långsammare tillväxt än tidigare i framförallt Kina och Brasilien, som är våra snabbast växande ekonomier. Vi har tvingats fatta några svåra beslut under det senaste året, för att kunna fortsätta att investera i utveckling av nya produkter, tjänster och anläggningar”, säger Tetra Paks VD och koncernchef Dennis Jönsson (bilden) i en kommentar.


Av Tetra Paks två huvudgrenar – förpacknings- respektive processlösningar – uppnådde förpackningsområdet en nettoförsäljning under 2012 på 9,87 miljarder euro (ca 83 miljarder kronor), vilket var 4,2 procent mer än år 2011.
Bäst gick det i Mellanöstern och Afrika söder om Sahara, där man uppnådde tvåsiffrig ökning samt i södra, sydöstra och centrala Asien, Central- och Sydamerika, Nordamerika och Östeuropa där omsättningsökningen var stabil.

Inom affärsområdet Processlösningar uppgick fjolårets nettoförsäljning till 1,29 miljarder euro (knappt 11 miljarder kronor) vilket var 5,2 procent mer än året innan. Inom affärsområdet uppnåddes tvåsiffriga ökningar i Nordeuropa, Syd- och Sydostasien, Central- och Sydamerika samt i Afrika söder om Sahara

Under fjolåret lanserade Tetra Pak ett flertal nyheter, både på förpackningsområdet och inom processlösningar, och med fortsatta investeringar och produktutvecklingar vill man fortsätta att göra det möjligt för leverantörer, återförsäljare och kunder att utvecklas och blomstra under kommande år.

”Vi fortsätter att fokusera på att hjälpa våra kunder att möta de ständigt förändrade behoven på marknaden genom att erbjuda dem rätt produkter till rätt pris”, säger Dennis Jönsson.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-04-10

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Ekonomi

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK