...
Fler ”gröna” nyheter från Stenqvist

Den nya kombiförpackningen CombiGreen är tillverkad av nya pappersmaterialet Paper2 och har ”tittfönster” av bioplasten I´m Green.

Den nya kombiförpackningen CombiGreen är tillverkad av nya pappersmaterialet Paper2 och har ”tittfönster” av bioplasten I´m Green.

">

Förpackningsföretaget Stenqvist, med säte i skånska Kvidinge, lanserade i fjol höstas bioplasten I´m Green (läs här) och nu fortsätter man sin satsning på miljöanpassade förpackningsmaterial genom att lanserar ytterligare två ”gröna” förpackningskoncept – CombiGreen och Paper2.
Paper2 är ett nytt miljöpapper, tillverkat av 100 procent återvunnet material, som kombineras med bioplasten I´m Green för att tillverka CombiGreen-förpackningar försedda med ”tittfönster” genom vilka konsumenten kan se innehållet i påsen.


”CombiGreen är en optimal miljöförpackning för livsmedelsindustrin. Vi noterade förra året att det fanns en ökad efterfrågan på en förpackning av återvunnet papper med ett litet tittfönster av miljövänligt material och nu är den här!”, säger Lars Vestergaard, som är försäljningschef på Stenqvist.

Det lilla fönstret i CombiGreen är framställt av den sockerrörsbaserade bioplasten I´m Green och själva påsen av Stenqvists nya förpackningspapper Paper2. Kombinationen av förpackningsmaterial gör att CombiGreen-förpackningen är ett mycket miljövänligt alternativ. Den nya kombiförpackningen är också livsmedelsgodkänd och kan användas till många olika produkter.

”Många konsumenter vill gärna kunna ta en titt på innehållet i påsen och den nya förpackningen CombiGreen passar därför utmärkt till livsmedel som potatis, grönsaker, godis, nötter, med mera”, säger Lars Vestergaard.

Det nya ”gröna” förpackningspappret Paper2 framställs av pappersspill, som uppkommer i Stenqvists produktionsprocesser. Det högkvalitativa spillet tas till vara och omvandlas till ny råvara, som i sin tur används för att tillverka Paper2-pappret.

”Det finns få papper idag som är så pass miljövänliga som Paper2 och vi är i stort sett ensamma på marknaden om denna nya produkt. Det är ett mycket hållbart och våtstarkt återvinningspapper, som dessutom är livsmedelsgodkänt och som passar utmärkt till många olika livsmedelsförpackningar”, säger Lars Vestergaard.

När det gäller återvinning av papper har många en förutfattad mening att sådant papper är av sämre kvalitet än papper av jungfrulig råvara. Men tekniken och kunskapen har förbättrats och kvaliteten på dagens återvunna papper har höjts radikalt.

”Vi känner ett stort ansvar för de förpackningar och bärkassar vi levererar och vi fokuserar dagligen på att utveckla ännu fler miljövänliga produkter”, avslutar Lars Vestergaard.

--------------------------------------------------------------
OBS! I en tidigare version av den här nyhetsnotisen uppgavs ett annat namn på Stenqvists nya miljövänliga återvinningspapper Paper2. Detta namn var dock felaktigt, vilket vi beklagar.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-04-10

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK