...
Boxon köper 70 procent av etikettföretaget BEAB

Helsingborgsbaserade förpackningskoncernen Boxon fortsätter att växa genom förvärv av företag och har nu förvärvat 70 procent av aktierna i det Boråsbaserade etikett- och systemföretaget BEAB. Förvärvet görs för att bredda Boxons erbjudande inom förpackningslösningar.
”Med BEAB länkar vi ihop emballage, förpackningar och märkning till helhetslösningar som många kunder efterfrågar idag”, säger Boxons VD Anders Yllfors, som på bilden skakar hand med BEAB-VD:n Ulf Nordgärd (t.h.).


BEAB kommer att ingå i Boxons märknings- och spårbarhetsområde Boxon Mark, där man sedan tidigare kan erbjuda avancerad produktmärkning som bläckstråle- och lasermärkning . Genom förvärvet av BEAB kommer affärsområdet att öka sin omsättning med 85 miljoner kronor till 150 miljoner kronor.

”I och med den här affären får vi ett bredare och bättre erbjudande till kund. Utvecklingsmöjligheterna tillsammans med Boxon är både stora och spännande. Inte minst kommer vi att fortsätta att växa i Kina, där både vi och Boxon redan är etablerade. Samarbetet kommer att föda nya kunder och därmed mer jobb åt både BEAB och Boxon”, säger BEAB:s VD Ulf Nordgärd.

BEAB är inriktat på systemförsäljning av märkning inklusive printersystem och etiketter. Företaget omsätter cirka 85 miljoner kronor och har 45 anställda. Bolaget har två affärsområden: BEAB och Baghera. Det sistnämnda innefattar "print on demand"-lösningar för märkning.

”Vi är stolta över att gå ihop med ett så välskött och framgångsrikt företag som BEAB. Tillsammans med deras nuvarande ägare och ledning kommer vi att bygga ett ledande märknings-och spårbarhetskoncept för framtiden”, avslutar Anders Yllfors.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-04-11

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK