...
Priserna på säckkraftpapper väntas öka

Nyhetsbrevet PPI Europe, som bland annat bevakar branschnyheter och prisutveckling inom massa och papper, skriver i sin senaste utgåva att flera tillverkare av oblekt säckkraftpapper räknar med att kunna höja sina priser under årets tredje kvartal.
Priserna i Europa på säckkraftpapper har varit stabila men oförändrade under vintern. Marknaden räknar dock med att efterfrågan ska öka framåt sommaren, vilket kan resultera i för producenterna efterlängtade prishöjningar.


Avslutningen på fjolåret blev något av en besvikelse för kraftpappersproducenterna och den långa, envisa vinterkylan har dessutom gjort sitt till för att hålla såväl efterfrågan som priser nere. Men nu rapporterar flera tillverkare till PPI Europa om stabil eller ökad orderingång.
"Marknaden har tagit längre tid på sig än vanligt att komma igång i år", säger en kraftpappersproducent till PPI, och "Efterfrågan är inte utmärkt, men den blir bättre", är en annan kommentar.

Hur stora prishöjningarna kan bli ges inga besked om, men det flesta producenter, som räknar med prisökningar, förväntas höja sina priser till tredje kvartalet. En producent planerar eventuell prishöjning redan innan sommaren vilket skulle innebära att prisökningen i så fall måste aviseras i slutet av den här månaden eller i början av maj.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-04-12

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Ekonomi Förpackningsmaterial Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK