...
500 glada aktieägare på SCA:s årsstämma

Den 10 april höll SCA sin årstämma i Waterfront Congress Centre i Stockholm. Cirka 500 aktieägare deltog på stämman och de hade goda anledningar att vara glada med koncernens utveckling under fjolåret, då bolagets aktie steg med 38 procent.
"Vi har haft en stark utveckling trots den svaga ekonomin. Vi är ett starkare företag idag, mindre känsliga för konjunkturer och vi vill fortsätta att öka tillväxten och värdet," sade SCA:s VD och koncernchef Jan Johansson (bilden), när han sammanfattade år 2012 som ett intressant och framgångsrikt år med många förändringar.


Vid stämman introducerades också SCA:s uppdaterade logotyp (läs här) för aktieägarna. Den uppfräschade logotypen är framtagen för att visa på de förändringar SCA har genomgått de senaste åren

När den stora jorden-runt-kappseglingen Volvo Ocean Race genomförs under nio månader år 2014 – 2015 kommer SCA att deltaga med en båt med enbart kvinnlig besättning, vilket är unikt och har väckt stor uppmärksamhet. Vid årsstämman informerades nu aktieägarna om det stora seglingsprojektet, inte minst utifrån vilka affärsmöjligheter som är kopplade till SCA:s deltagande.

”Volvo Ocean Race är en fantastisk plattform för oss att öka varumärkeskännedomen om SCA. Vi vill också öka kännedomen om SCA som arbetsgivare. För att vara ett företag i världsklass måste vi även ha medarbetare i världsklass”, sade Jan Johansson.

Vid årsstämman fastställdes resultaträkningen och balansräkningen för moderbolaget samt koncernresultaträkningen och koncernbalansräkningen för 2012. Styrelsen och verkställande direktören beviljades ansvarsfrihet för räkenskapsåret 2012.

Styrelseledamöterna Pär Boman, Rolf Börjesson, Jan Johansson, Leif Johansson, Louise Julian, Sverker Martin-Löf, Bert Nordberg, Anders Nyrén och Barbara M. Thoralfsson omvaldes. Sverker Martin-Löf omvaldes som ordförande.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-04-12

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK