...
Stor byggvaruproducent förser alla sina förpackningar med QR-koder
Weber har försett alla sina förpackningar med QR-koder (på svenska, norska och danska!) - här ett exempel från  en förpackning med golvcement.

Tvådimensionella så kallade QR-koder (Quick Response) blir allt populärare på den allmänna marknaden. Med hjälp av en speciell kodläsare, som laddas hem till mobiltelefonen, kan en kund eller konsument läsa av koden och sedan kopplas vidare till en webbsida, med mer information.
Ett av de företag, som nu försett samtliga sina förpackningar och butiksskyltar med QR-koder, är byggprodukt- och byggmaterialleverantören Saint-Gobain, som i Sverige är mest känt under sitt varumärke Weber.
"QR-koder är ett fantastiskt hjälpmedel för oss att kunna ge användaren av våra produkter produktinformation direkt på plats under ett byggprojekt”, säger Per Redtzer, försäljningsdirektör Weber.


Webers QR-koder finns nu på förpackningar och på företagets produktinformationsskyltar (s.k. hyll- och palltalare).
För att läsa av QR-koden behöver kunden/användaren laddar du hem en QR-kodläsare i form av en app till sin iPhone eller Androidtelefon. Hem laddningen sker via App Store, Google Play Store eller Blackberry App World och när appen väl är installerad är det bara att läsa av den svartvita, tvådimensionella koden, varefter man länkas direkt till respektive produkts informationsblad, vilket kan läsas i telefonens display.

”En förpackning eller en butiksskylt har bara plats för en begränsad mängd text, men med QR-koderna får användarna tillgång till så mycket mer”, säger Per Redtzer.

N.B.: Tekniken med QR-koder uppfanns i Japan i början av 1990-talet och användes till en början mest inom fordonsindustrin i Japan och Sydkorea för att spåra delar och fordon.
Idag är QR-koden på stark frammarsch runt hela klotet och den tvådimensionella kodens stora läsbarhet och möjlighet till stort informationsinnehåll gör att den kan användas inom en mängd områden, inte minst på förpackningar, där utrymmet för detaljerad information ofta är begränsad.
Förutom den integrerade informationen i koden, kan den även länka till ett trådlöst nätverk eller till en webbsida, som kan läsas av i displayen på en kameraförsedd smarttelefon.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-04-17

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Etikett/Märkning Etikett/Märkning Förpackningsmaterial Industri Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK