...
Helautomatisk trågförseglare som klarar 40 förpackningar i minuten

Schweiziska Multivac har utvecklats en ny helautomatisk trågförseglare (bilden), som kan packa och försegla 40 tråg i minuten. Den nya modellen, som fått beteckningen T 600, vänder sig främst till små och medelstora livsmedelsproducenter och förpackningsföretag, vilka vill ha en kompakt lösning som helt kan integreras i en förpackningslinje.
De huvudsakliga tillämpningsområdena för T 600 ligger inom köttprodukter, men den är också lämplig för förpackning av fisk och skaldjur, ost, frukt och grönsaker eller salladsprodukter.


Multivac skriver i en pressrelease att med T 600 kan man bland annat göra MAP-förpackningar, skin-förpackningar och Slicepac-förpackningar.

T 600 är också utrustad med ett speciellt tråg-griparsystem. En s k "smartbana" radar upp trågen, så att griparen automatiskt kan flytta trågen till svetsverktyget. Samtidigt flyttas de färdiga trågen från utmataren, bort från trågförseglaren.

I en T 600-baserad förpackningslinje kan redan befintliga linjekomponenter som portionsförpackningslösningar, transportband, robotar, etiketteringsmaskiner, metalldetektorer, etc. användas.

”T 600 är en konkurrenskraftig modell, som hamnar mellan den lilla T 300-modellen och den högpresterande T 700 i vårt utbud av trågförseglare. Vi tror att intresset blir stort från företag som vill ha en högre grad av automatisering eller som vill byta från manuell hantering till en helt automatiserad lösning”, säger Alexander Kult, produktchef hos Multivac.

T 600 har en lätthanterlig filmmatare, som gör att filmbyten kan göras på rekordsnabbt, och den har olika skärverktyg, som möjliggör tillverkning av olika typer av trågförpackningar
”Då vi formgav verktyget tog vi särskild hänsyn till kundernas önskemål om att hålla nere omfattningen av komponenter, som ska bytas, till ett minimum" säger Alexander Kult.

Den nya trågförseglaren T 600 från Multivac kommer att visas första gången i samband med livsmedelsmässan IFFA 2013, som äger rum i Frankfurt, Tyskland, den 4 – 9 maj.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-04-23

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaskiner Livsmedel Marknad Maskin och Utrustning Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK