...
Arctic Paper varslar 45 i Grycksbo

Polenregistrerade Arctic Paper, som nyligen flitigt omtalats i samband med företagets försök att köpa upp hela aktiestocken hos Rottneros AB, uppger nu att man tvingas varsla med än 10 procent av de anställda vid bolagets pappersbruk Arctic Paper Grycksbo (bilden), utanför Falun.
Nyhetssajten dt.se uppger att 45 av brukets 420 anställda varslats om uppsägning och att bruket samtidigt inleder ett besparings- och rationaliseringsprogram.


Skälet till neddragningarna och personalvarslen vid bruket i Grycksbo sägs vara att inom brukets segment har tillverkningskapacitet försvunnit från marknadensom en följd av den omstrukturering av industrin som pågår.
”Vi ser över våra fasta kostnader med målet att minska dem med minst 15 miljoner kronor per år och som en del i det programmet har vi inlett MBL-förhandlingar om bemanningsreduktion med 45 personer. En del av neddragningarna hoppas vi kunna klara med naturliga avgångar och olika omställningsprogram. Vi kommer dock att med all sannolikhet tvingas till uppsägningar av ett antal av våra medarbetare”, säger brukets VD Anders Nygårds till dt.se

Arctic Paper Grycksbo har nu inlett förhandlingar med facken på bruket och man hoppas om att man kan enas om en ny organisation/bemanning innan sommaren och bemanna den nya organisationen under hösten. Senast i början av nästa år hoppas man att rationaliseringsprocessen ska vara fullt genomförd.
”Vi kommer inte att dra ned på brukets kapacitet och förmåga att producera. Driften blir intakt men vi måste ytterligare forcera arbetet med att bli effektivare”, säger Anders Nygårds.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-04-24

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Övrigt Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK