...
Förbättrade finska falskartonger

Finska Metsä Board (f.d. M-real) har uppgraderat sina falskartongkvaliteter Avanta Prima, Simcote och Carta Elega. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.
Uppgraderingarna, som möjliggjorts tack vare de investeringar, som Metsä Board gjort i sina kartongbruk de senaste två åren, innebär att de olika kartongsorterna än mer specialanpassats för sina respektive slutanvändarmål.


”Med uppgraderingarna svarar vi på kundernas behov och gör våra förstklassiga kartongkvaliteter än mer ändamålsenliga och produktanpassade”, säger Pasi Piiparinen, chef för Metsä Board Paperboard.

För kartongen Avanta Prima innebär uppgraderingen att kartongens bulkegenskaper förbättrats, så att samma tjocklek och styvhet erhålls med en lägre ytvikt. Avanta Prima är utvecklad för att möta kraven från kropps- och egenvårdsmarknaden och kartongen har nu fått en yta som dels är anpassad för tvådimensionella datamatrix-koder, dels förmedlar optimal visuell vithet.

Kartongen Simcote, som redan tidigare hade en utmärkt kombination av styvhet och konsistens, som gör den lämplig till livsmedelsförpackningar, har också fått bättre bulkegenskaper vilket gör att kartong med lägre ytvikt kan användas utan att styvhet, etc, försämras. Förbättringen innebär att man kunnat sänka ytvikterna för Simcote över hela produktomfånget.

Även kartongkvaliteten Carta Elega, som är specialutvecklad för kosmetikaområdet, har uppgraderats, framförallt när det gäller kartongens visuella vithet.

“Vi är glada att vi kan erbjuda våra kunder dessa förbättringar, som inte bara gör kartongsorterna lättare att konvertera och trycka utan också ger en förbättrade slutproduk. Kunderna kan också använda kartong med lägre ytvikt utan att ge avkall på prestanda, vilket även innebär en besparing för miljön i form av minskat förbrukning av råvaror, minskade transportvikter genom hela värdekedjan och minskat avfall”, säger Pasi Piiparinen.

Metsä Boards förbättrade kartongkvaliteter kommer att finnas tillgängliga på marknaden från juni i år.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-04-29

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK