...
Vin från de ”vilda pelikanerna” lanseras i slimmade aluburkar

Metallförpackningsföretaget Ball Packaging Europe har utvecklat en slimmad aluminiumburk speciellt avsedd för vin. Burken är försedd med vad tillverkaren kallar en ”kvalitetsskyddande tätning” som ger vinet en garanterad hyllivslängd på 12 månader.
Burken visades första gången vid London International Wine Fair i fjol och flera europeiska vinleverantörer har redan börjat använda den nya förpackningen. Senast ut i raden är holländska Vinovation International BV som via sitt varumärke Wild Pelican lanserar rött vin från Spanien och vitt vin från Frankrike i de nya burkarna (bilden).


Burkens speciella tätning, som garanterar att vinet inte förlorar i smak och kvalitet under förvaring, består bland annat av en specialutvecklad lackbeläggning på burkens insida. Ball Packaging Europe tillverkar vinburkarna i volymerna 200 respektive 250 milliliter och för Wild Pelican har leverantören valt storleken 200 milliliter, som efter fyllning innehåller 187 milliliter vin.

Wild Pelicans burkvin har nu lanserats på den brittiska marknaden, där man främst riktar sig till (den yngre) konsumenten, som inte vill köpa en hel flaska med vin utan bara vill ha ett glas eller två. Aluburken är dessutom lätt att bära med sig, både hem från butiken och när man gästar vänner och bekanta. Den tomma burken är också lättare att göra sig kvitt än en tung glasflaskan.

Vin på aluburk betraktas säkert av många som något av ett helgerån, men såväl Ball som Vinovation International menar att en metallburk är en idealisk förpackningsform för vin, speciellt i små volymer. Burken är hundraprocentigt ljus- och lufttät och vinet riskerar inte heller att f å dålig smak av kork.

Wild Pelicans röda burkvin är tillverkat av tempranillo-druvor från norra Spanien och det vita vinet kommer från regionen Gascogne i Frankrike.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-04-30

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Metall Metall

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK