...
Specialförpackningar till "den nya sandwichen”

Innan 2000-talet tog sin början var sushi något som man mest kunde avnjuta på finare restauranger med japansk mat. Men sedan dess har de små fisk- och skaldjursrätterna blivit alltmer populära och är nu något av den nya tidens ”sandwich”. I många europeiska länder växer sushi-marknaden med 20 – 30 procent om året!
Med den ökande populariteten kommer också behov av fungerande och attraktiva förpackningskoncept och där har globala Sealed Air Corporation via sina varumärekn Cryovac® og Diversey™ utvecklat ett brett register av förpacknings- och livsmedelshygieniska lösningar (bilden), som både presenterar sushi-rätterna på ett lockande sätt och garanterar deras färskhet ”från havet till ätpinnarna”


Vid en konferens om sushi och andra lätta fiskrätter, som hölls i Packforum i Paris i slutet av förra året, informerade Sealed Air om hur man fokuserat på att utveckla högkvalitativa och hygieniska förpackningslösningar till sushi och liknande fiskrätter. Lösningarna omfattar förpackningskoncept såväl till färska suhsi- och fiskrätter som till frusna eller kylda rätter, som kan färdigställas i mikrovågsugn.

Sealed Air poängterar att eftersom fisk och skaldjur är känsliga livsmedel är hygien och livsmedelssäkerthet speciellt viktiga kriterier, när det gäller utveckling av förpackningslösningar till sushi och liknande rätter. Vid utvecklandet av en förpackningslösning startar Sealed Air processen med att i början av leveranskedjan använda diagnosverktyget ”Diversey SecureCheck”, som ska detektera och minimera riskerna i samband med livsmedelssäkerheten, som är A och O för sushi.

I andra ändan av leveranskedjan – dvs. exponeringen i butik – finns viktiga parametrar som lockande design, synlighet i butikshyllan, användarvänlighet, förpackningsanpassning till olika produkttyper, etc.
”De specifika Sealed Air-förpackningarna till sushi och fiskrätter är utformade för att ge suverän exponering av produkterna, bevara deras näringsvärden och färskhet genom optimal förslutning samt möjliggöra eventyuell uppvärmning i vanlig eller mikrovågsugn. Vi har också förpackningsalternativ med modifierad atmosfär (MAP), som i vissa fall kan fördubbla hållbarheten för produkterna, samt högpresterande vakuumförpackningar med krympfilm”, skriver Sealed Air i ett pressmeddelande.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-05-02

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK