...
PET-bollar för "sportiga" kunder

Holländska PET-specialisten PET Power är kända för sina annorlunda och innovativa förpackningslösningar. Vi har tidigare bland annat skrivit om deras uppmärksammade skruvkork, som ser ut som aluminium, men som består helt av PET (läs här) och företaget har också utvecklat flera fantasifulla plastförpackningar i form av bilar, djur, etc.
De senaste innovationerna från PET Power är två bollformade förpackningar, som man hoppas ska attrahera kunder inom sport- och idrottsområdet. PET Power har tagit fram två modeller – en ”fotboll” som rymmer en liter och en ”tennisboll” som rymmer 0,5 liter – men i sitt pressmeddelande poängterar man att förpackningarna kan skräddarsys efter kundens önskemål både till form och volym.


De båda PET-bollarna är försedda med 63 millimeters så kallade RTS skruvförslutningar och PET Power skriver att med utgångspunkt från förslutningens halsparti kan man forma i stort sett alla önskade former. Företaget räknar med att de lätt igenkännbara bollformerna kommer att appellera speciellt till sportälskare och man menar att förpackningarna är mycket lämpade för reklamkampanjer från exempelvis idrottföreningar.

De bollformade PET-behållarna kan fyllas med olika typer av produkter som godis eller andra livsmedelsprodukter, men även med alternativ som leksaker, etc. PET Power efterlyser också idéer och förslag på såväl nya former som användningsområden. från presumtiva kunder, speciellt inom sport- och idrottsområdet.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-05-02

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK