...
Smurfit Kappa tidigarelägger starten av pappersmaskin för wellpappråvara

Smurfit Kappa skriver i ett pressmeddelande att den tidigare aviserade investeringen på 100 miljoner pund (drygt en miljard kronor) som man gör vid bruket Townsend Hook (bilden) i Kent i England går snabbare än planerat. Den nya pappersmaskinen för tillverkning av cirka 250.000 årston av wellpappråvara ur återvunnet FSC-certifierat papper beräknas nu vara startklar redan under fjärde kvartalet 2014, istället för som beräknat under första kvartalet 2015.
Råvaran ska användas för tillverkning av lättviktswell vid Smurfit Kappas wellpappanläggningar i Storbritannien och Irland.


Installationen av den nya pappersmaskinen i Townsend Hook innebär samtidigt att två äldre maskiner vid bruket ska tas ur produktion. Dessa maskiner var beräknade att stoppas under år 2014, men nu meddelar Smurfit Kappa att man planerar att stoppa produktionen vid de gamla maskinerna redan den 1 juli i år.

Tidigareläggningen av stoppet av de två äldre maskinerna motiverar företaget med att man vill förlänga utbildningsperioden för den nya maskinen och på så sätt främja uppstarten av densamma

Samtidigt med investeringen i Townsend Hook genomför Smurfit Kappa också en uppgradering vid sitt nordtyska bruk Hoya. Den uppgraderingen är kostnadsberäknad till 40 miljoner euro (cirka 341 miljoner kronor) och den beräknas vara genomförd innan maj månads utgång.

Uppgraderingen i Hoya kommer, enligt ett uttalande från Smurfit Kappa, att ”förbättra gruppens kapacitet inom lättviktswell och bättre återspegla rådande marknadsdynamik".
Bruket i Hyoa har en årskapacitet på cirka 85.000 ton falskartong och cirka 340.000 ton wellpappråvara.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-05-06

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Well

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK