...
Procordia satsar på egen tillverkning av PET-flaskor
Procordias VD Patrik Andersson

Livsmedelstillverkaren Procordia, som numera även inbegriper ABBA Seafood (läs här), gör nu en storsatsning vid sin anläggning i Kumla och startar egen tillverkning av PET-flaskor, som ska användas till bärdrycker och saft, bland annat inom varumärkena BOB och FUN Light.
Den nya formblåsmaskinen för PET-flaskor invigdes den 3 maj och satsningen innebär att Procordias Kumla-enhet blir självförsörjande inom PET-förpackningar och inte behöver köpa in sina förpackningar från externa leverantörer.


”Investeringen i en egen formblåsmaskin i Kumla är en betydelsefull satsning, för Procordia som företag, för våra medarbetare och för kommunen. Verksamheten blir mer effektiv och vi sparar in på transporter och energiförbrukning. För kommunen hoppas vi att satsningen samtidigt skickar en tydlig signal om Kumlas betydelse för vår verksamhet och om Procordias attraktionskraft som arbetsgivare, säger Procordia VD Patrik Andersson i ett pressmeddelande.

I Procordias anläggning i Kumla arbetar cirka 150 personer med att koka sylt och tillaga bärdryck, saft och kräm till varumärkena BOB, FUN Light, Önos, JOKK och Ekströms.

Johan Linné, platschef på Procordias produktionsanläggning i Kumla, är nöjd med det nya tillskottet:
”Det känns väldigt roligt att den här satsningen görs hos oss i Kumla. Det är dessutom en investering, som inte bara vi som företag tjänar på, utan även miljön. Vi räknar med att 80 procent av transporterna försvinner, eftersom vi nu får plats med fem gånger så många flaskämnen per pall än när vi köper in färdigblåsta flaskor. Samtidigt har flaskblåsaren kapacitet att producera många fler flaskor per timme än tidigare”, säger han

När den nya formblåsmaskinen invigdes fanns företagets medarbare och samarbetspartners på plats. VD Patrik Andersson klippte det röda bandet och alla närvarande skålade – dock inte i traditionellt ”bubbel” utan i bärdrycken Jokk, som numera också ingår i Procordia-familjen (läs här).


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-05-06

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK