...
För varje FSC-certifierad beställning planterar Avisera ett träd i Nicaragua

Stockholmbaserade bärkassespecialisten Avisera meddelar att man nu beslutat stödja sina kunders val av företagets FSC-certifierade produkter genom att plantera ett träd för varje FSC-beställning.
Trädplanteringsprojektet är certifierat genom Plan Vivo, som arbetar med långsiktigt stöd för att utsatta samhällen ska kunna hantera sina naturresurser mer hållbart, och träden planteras i Nicaragua, det näst fattigaste landet på västra halvklotet, genom projektet Limay Community Carbon.


”För oss är det självklart att vi i förpackningsbranschen måste visa ansvar och erbjuda våra kunder uthålliga gröna lösningar utöver de vanliga kvalitets- och miljöcertifieringarna. Trädplantering är ytterligare ett steg i rätt riktning och hjälper oss att bidra till en mer hållbar framtid”, säger Mariella Zalbo Lundgren, marknadschef på Avisera.

De företag som väljer Aviseras FSC-certifierade produkter och därmed bidrar med trädplantering, får som tack för sitt engagemang ett personligt intyg på trädplanteringen utfärdat i företagets namn.

Projektet Limay Community Carbon ger småbrukare nya ekonomiska möjligheter, en diversifiering av inkomster och ett mer motståndskraftigt jordbruk. Återplantering av skog och skogsjordbruk bidrar dessutom till högre biologisk mångfald och upprätthållande av ekosystemtjänster såsom reglering av vattenflöden och reducerad erosion.

FSC (Forest Stewardship Council®) arbetar för ett miljöanpassat, samhällsnyttigt och ekonomiskt uthålligt bruk av världens skogar. Certifieringen innebär att både det råvaruträ, som används och de produkter, som sedan når marknaden, är framtagna enligt marknadens mest långtgående sociala och miljömässiga krav för ett hållbart skogsbruk.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-05-13

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK