...
Applikator som enkelt ändras från våtlim till självhäftande

Brittiska Makro, som bland annat tillverkar etikettapplikatorer, har utvecklat ett system, som gör att deras applikatorer snabbt kan ställas om från applicering av våtlimsetiketter till applicering av självhäftande etiketter, eller vice versa.
Alltsedan man började konstruera etikettapplikatorer har Makro-ingenjörernas idé varit att utveckla och designa maskiner, som tillgodoser kundens intressen och behov, och en applikator, som snabbt kunde ställas om mellan olika etiketteringsmetoder, var ett sådant kundönskemål.


”Våra kunder berättade att saker och ting förändras snabbt inom dagligvaruhandeln och FMCG-sektorn (Fast Moving Consumer Goods) och att man inte gärna ville investera i dyra maskiner, som begränsar etiketteringen till ett enda appliceringssystem och därmed även begränsar möjligheterna ute i butikshyllorna”, säger Makro UK:s VD Richard Portman.

Makros nya applikatorkoncept innebär att inom hela deras maskinprogram är applikatorerna utrustade med utbytbara moduler, som gör att man snabbt och enkelt kan ta bort en station för applicering av våtlimsetiketter och ersätta denna med en appliceringsenhet för självhäftande etiketter, eller tvärtom.

Metoden med utbytbara appliceringsenheter gör att kunden snabbt kan anpassa sig till olika förpacknings- och produkttyper och det ökar också smidigheten och anpassningsmöjligheterna mellan kundernas marknadsföringsavdelningar och förpackningsutvecklare.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-05-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Etikett/Märkning Förpackningsmaterial Marknad Märknings- & Etiketteringsutrustning Maskin och Utrustning

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK