...
Svenskt Kött marknadsför sig med eget omslagspapper för charkdisken
Svenskt Kötts omslagspapper är försett med tecknade illustrationer av välkända charkprodukter samt korta berättelser om svensk charkhistoria, mm.

Branschorganisationen Svenskt Kött har hittat en ny och något annorlunda kanal för marknadsföring och information om svenska charkuterier. Man har nämligen tagit fram ett speciellt omslagspapper för manuellt betjänade charkdiskar, som personalen kan använda för att slå in kundernas skivade korv, leverpastej, skinka, etc.
”Vi såg en tom yta i butikens förpackningsmaterial, där det fanns en möjlighet för oss att komma ut med information”, säger Maria Forshufvud, VD för Svenskt Kött.


På omslagspapperet finns illustrationer av de traditionella svenska charkuterierna falukorv, isterband, leverpastej, prickig korv och rökt skinka utförda av modeillustratören Cecilia Carlstedt. Dessutom finns det med korta berättelser om tradition, hantverk, råvara och geografi kopplat till charkuterier. Den frivilliga ursprungsmärkningen Svenskt kött lyfts också fram.
”Det är ett jättefint papper, som vi hoppas att riktigt många butiker ska beställa. Olika butiker packar sina charkuterier på olika sätt och därför har vi även tagit fram charkuteripåsar”, säger Maria Forshufvud.

Syftet med den frivilliga ursprungsmärkningen Svenskt kött är att göra det lättare för konsumenter att hitta charkuterier och kött från djur som är födda, uppfödda, slaktade och styckade i Sverige. Charkuterier ska även vara tillverkade och förpackade i Sverige.
”Syftet med vårt omslagspapper är att skapa värde, stolthet och mer försäljning av charkuterier tillverkade av svenskt kött och svenska smaker, samt exponering av den frivilliga ursprungsmärkningen Svenskt kött”, avslutar Maria Forshufvud.

Rullarna med Svenskt Kötts omslagspapper är 400 millimeter breda och de speciella charkpåsarna har måtten 150 mm x 313 mm. Det kreativa teamet bakom konceptet består av består av Eric Persson, Emilia Molin och Daniel Berglund.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-05-15

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Livsmedel Marknad Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK