...
Spännande “ytförändringsteknik” på årets Top Packaging Summit

Nystartade finska bolaget Iscent Oy har tagit fram en ny spännande teknik, som förändrar ytan på ett förpackningsmaterial och ger det holografiska effekter. Tekniken, som väckt stor uppmärksamhet hos varumärkesägare, kan användas för att skapa säljande effekter eller för att ge skydd mot piratkopiering.
På årets konferens Top Packaging Summit by Packbridge kommer Iscents VD Jaako Raukola (bilden) att medverka och berätta mer om den revolutionerande tekniken.


Företaget Iscent Oy är resultatet av forskning som bedrivits vid det betydande finska forskningsinstitutet VTT och den teknik som utvecklats innebär att man kan modifiera ytan på tryckt eller otryckt papper eller kartong eller på plastfilm.

”Vi har en unik rulle-till-rulle-teknik som jobbar med värme och tryck och där inga främmande ämnen tillsätts. Vi förändrar helt enkelt strukturen på ytan och får hologramliknande effekter. Det är en kostnadseffektivteknik som kan användas för massproduktion och som kan integreras i existerande tryckpressar”, säger Jaako Raukola, som också säger att man ser stora framtida möjligheter att via ytförändringar skapa det man skulle kunna kalla ”aktiva förpackningar”.

Temat på året Top Packaging Summit by Packbrigde är förpackningsinnovation och Iscents teknik är ett av många konkreta exempel på innovation, som är av intresse för inte minst varumärkesägare. Uppemot ett 20-tal företag, alla med innovativa och i vissa fall revolutionerande förpackningslösningar, kommer att finnas på plats den 23 och 24 oktober, när Top Packaging Summit by Packbridge 2013 äger rum i Lund

Mer om Top Packaging Summit by Packbridge 2013 hittar du HÄR.

Och mer om Iscents nya spännande teknik kan du läsa HÄR (fr packnyheter.se dec 2011)


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-05-16

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Övriga Övrigt Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK