...
Odramatiskt och idel omval på första BillerudKorsnäs-stämman

Det blev odramatiskt och idel omval, när nybildade koncernen BillerudKorsnäs den 7 maj höll sin första ordinarie bolagsstämma.
Årstämman fastställde de tidigare presenterade ekonomiska räkningarna och beslutade i enlighet med styrelsens förslag om en utdelning på 2 kronor per aktie.
Stämman omvalde också hela styrelsen bestående av Hannu Ryöppönen (bilden), Mia Brunell Livfors, Jan Homan, Lennart Holm, Gunilla Jönson, Michael M.F. Kaufmann, Wilhelm Klingspor och Mikael Larsson samt omvalde Hannu Ryöppönen som styrelseordförande.


Från den ordinarie bolagsstämman den 7 maj kan vidare noteras att stämman beslutade om en ändring i bolagsordningen, föranledd av samgåendet med Korsnäs AB.
I den nya bolagsordningen heter det nu att bolaget ska ha till föremål för sin verksamhet att ”direkt och indirekt, bedriva skogsindustriell verksamhet, innefattande att tillverka och sälja massa, papper och kartong samt förpackningsmaterial och förpackningslösningar därav, bedriva kraftproduktion och energiutvinning, samt att bedriva annan därmed förenlig verksamhet”.

Den nu verkande styrelsen för BillerudKorsnäs valdes första gången vid en extra bolagsstämma i Billerud den 14 september i fjol, i samband med att Billeruds aktieägare skulle godkänna den förestående fusionen med Korsnäs AB, och innebar att en ”tung” kvartett med Stora Ensos förre vice VD Hannu Ryöppönen och Kinneviks VD och koncernchef Mia Brunell Livfors i spetsen tog plats i styrelsen (läs här).


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-05-17

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Övriga Övrigt Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK