...
Coca-Colas ”originalrecept” till salu för 100 miljoner kr!
Bilden från 1979 med ett handskrivet recept i en anteckningsbok, som sägs ha tillhört Coca-Cola-skaparen John Pemberton.

Har det superhemliga originalreceptet till Coca-Cola nu hittats? En man i Georgia, USA, hävdar i varje fall att han kommit över det åtråvärda receptet, som han lade ut på auktionssajten e-Bay för ett utropspris på drygt 33 miljoner kronor, eller 100 miljoner kr för den som ville köpa direkt utan budgivning…
Men från Coca-Cola Companys sida hävdar man att Georgia-mannens recept säkert är en bluff och inte det beryktade originalreceptet till världens mest populära läskedryck.
”Det finns bara en kopia i hela världen på originalreceptet – och det ligger säkert inlåst i ett bankvalv här i Atlanta”, säger Ted Ryan, chef för Coca-Colas arkiv.


Enligt tidningar och nyhetsbyråer ska mannen i Georgia ha hittat vad han anser är originalreceptet på Coca-Cola bland lådor med papper och brev, som mannen och hans fru köpte från ett dödsbo för några år sedan. I en av lådorna låg ett nedtecknat recept på Coca-Cola och upphittaren menar nu att det är en avskrift av originalreceptet.
”Vem som än har skrivit ner det här har sett originalreceptet”, säger mannen enligt nyhetsbyrån UPI.

Mannen säger också att han kontaktat Coca-Cola Company i saken, men att de inte hört av sig. Därför lade han i stället ut receptet på e-Bay. Utropspriset sattes till 5 miljoner dollar, men den som ville slå till direkt utan att deltaga i någon budgivning kunde få köpa receptet för 15 miljoner dollar (ca 100 miljoner kronor)…

Men från Coca-Cola Companys sida tar man tydligen – som alltid, när det ”äkta” receptet dyker upp med jämna mellanrum – lugnt på uppståndelsen kring det påstådda äkta receptet.
”Åtminstone en gång om året dyker någon upp och påstår att de har originalreceptet på Coca-Cola och vill sälja det till oss. Men vi behöver inte betala någonting, för vi har redan det enda äkta receptet, som existerar!”, säger Ted Ryan.

För ett par år sedan dök ett annat recept på Coca-Cola upp, som fick många att tro att det var originalreceptet. Det var den amerikanska hemsidan Thisamercianlife.org som påstod att originalreceptet från 1886 fanns på en bild från 1979. Bilden togs av journalisten Charles Salter, när han i slutet av 1970-talet intervjuade människor i staten Georgia för tidningen Atlanta Journal-Constitutions räkning. På bilden syns ett handskrivet receptet i en läderinbunden anteckningsbok, vilken en gång skulle ha tillhört Coca-Cola-skaparen John Pemberton, men som fanns i apotekaren Everett Beals ägo, när bilden togs.

Men inte heller det receptet lär ha varit det äkta originalreceptet, så världen väntar fortfarande på att det äkta Coca-Cola-receptet – förutom det som alltså finns i företagets bankvalv – ska dyka upp.

Men hur gick det då för det senaste originalreceptet och dess försäljning på e-Bay? Jo, enligt hemsidan Daily Finance lades ett bud direkt på 15 miljoner dollar – och innehavaren av det mystiska receptet jublade förstås! Men jublet tog snabbt slut, när det visade sig att den som lagt budet var en 15-årig kille utan några som helst ekonomiska tillgångar..!
Efter det har det varit tyst kring det senaste påstådda Coca-Cola-receptet – och det finns inte heller längre kvar på e-Bay…


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-05-20

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Övriga Övrigt Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK