...
Ny multiheadvåg med noll ”giveaway”
Ishida Europes nya multiheadvåg CCW-RV väger så noggrant att andelen ”giveaway” är praktiskt taget noll. Den är också utrustad med självdränerande matartrattar, som förbättrar hygienen och ger enklare rengöring.

Våg- och produkthanteringsspecialisten Ishida Europe har utvecklat en ny högteknologisk multiheadvåg, som enligt tillverkaren är 15 procent snabbare än sin föregångare och så noggrann i sin vägning att andelen ”giveaway” praktiskt taget är lika med noll.
Ishida CCW-RV, som den nya modellen kallas, är utformad för effektiv drift i tuffa miljöer och den förbättrade hastigheten uppnås bland annat genom en mer känslig matartratt, vilket ger ett betydligt snabbare och smidigare produktflöde.


CCW-RV har ett förbättrat användargränssnitt, som inkluderar en ultrasnabb pekskärm och ger snabb och enkel hantering. Multiheadvågen kan fjärrstyras trådlöst, t ex med androider och smartphones. Man har även förbättrat säkerhetsfunktionerna, bl. a med fingeravtrycksidentifiering.

Den IP67-klassade hygieniska designen innebär bland annat självdränerande matartrattar med sex graders lutning och en självdränerande huvuddel med nio graders lutning, vilket minimerar bakterieansamlingar och möjliggör snabbare och enklare rengöring.

Vidare är Ishidas nya multiheadvåg utrustad med ett energisparsystem, som kan anpassas efter driftsförhållandena. Systemet, som kallas PMS (Power Management System) har tre energisparlägen (hel-, halv-och Eco) och kan ge upp till 20 procent lägre strömförbrukning jämfört med tidigare multiheadvågar i Ishida R-serien.

”Med CCW-RV har vi fokuserat på de fördelar som tillför mest värde till våra kunders applikationer. Med ett enklare upplägg, högre produktionshastighet, snabbare rengöring och förbättrad hållbarhet, maximerar vi kundens produktionstid och produktgenomströmning”, säger Steve Jones, Ishida Europes chef för Product Group Marketing.

Ishidas produkter marknadsförs, säljs och servas i Sverige av Multivac AB, som ingår i schweiziska storkoncernen Multivac Export AG. Multivac AB:s huvudkontor ligger i Lund och man har även en filial i Stockholm.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-05-22

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Doserings- och fyllningsutrustningar Marknad Maskin och Utrustning

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK