...
”Bläckfisken” har sträckfilmat i 30 år!

I år är det 30 år sedan finska företaget Haloila, baserat i Masku i sydvästra delen av landet, utvecklade världens första automatiska sträckfilmsmaskin med roterande ringteknik. Maskinen döptes till Octopus (latin för bläckfisk) och den blev något av en revolution inom förpackningsbranschen genom att den gjorde sträckfilmning av transportklara lastpallar snabbare, effektivare och mer kostnadseffektiv.
I dag finns det uppskattningsvis 5.000 Octopus-maskiner, som används inom livsmedels-, pappers- och byggindustrier runt om i världen och varumärket är ledande, när det gäller pallsvepningssystem.


”Haloilas 40-åriga historia innehåller ett antal vändpunkter, men utvecklingen av Octopusmaskinen är den i särklass mest betydelsefulla. Den ledde till en exportförsäljning, som resulterade i vår verksamhets snabba tillväxt och gjorde Haloila till en viktig aktör inom den internationella förpackningsbranschen”, säger Jari Paavola, VD för Haloila.

Haloila skriver i ett pressmeddelande att även om jubileumsåret är ett bra tillfälle att se tillbaka på tidigare prestationer, så ligger företagets fokus stadigt på framtiden. Med stora investeringar i den kontinuerliga utvecklingen av Octopus-tekniken har Haloila för avsikt att behålla sin position som enledande innovatör inom förpackningslösningar. Grunden för företagets fortsatta framgångar inbegriper inte bara tillverkningen av sträckfilmsmaskiner, utan också dess växande serviceverksamhet. Haloilas produkter och tjänster omfattar allt från tester av pallförpackningslösningar till installation av utrustning, uppgraderingar och underhåll

”Utsikterna för förpackningsbranschen är fortsatt positiv, trots de osäkra ekonomiska förhållandena och vi har goda tillväxtmöjligheter, särskilt på de snabbt växande marknaderna i Kina och Sydamerika. Vi expanderar också vårt försäljnings- och underhållsnätverk globalt för att säkerställa att vi alltid finns nära våra slutkunder”, säger Jari Paavola.

Haloilas har även ett eget testcenter, där man hjälper till att hitta den optimala förpackningslösningen åt varje kund. Testcentret simulerar de påfrestningar som produktpallar utsätts för genom hela logistikkedjan, för att kunna fastställa den optimala skyddsnivån för olika lastpallar. Detta hjälper till att minimera skadorna på kundens produkter under transporter.

Haloila är en del av den internationella ITW-koncernen, som har cirka 60.000 anställda i 52 länder. Haloila sysselsätter cirka 120 personer, varav 70 arbetar i Finland. År 2012 var Haloilas omsättning cirka 40 miljoner euro, varav 95 procent kom från exportförsäljning.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-05-22

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Maskin och Utrustning Pallettering/sträck-& krympfilm Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK