...
Valsen som klarar ojämna ytor...

Digitaltryckspecialisten Xeikon har utvecklat en ny tryckvals som gör det möjligt att få digitalt tryck med hög kvalitet även på ojämna substrat som till exempel återvunnen kartong, etc. Det rapporterar printweek.com och flera andra grafiska medier.
Valsen är en så kallad fuservals som är försedd med ett flexibelt yttre skikt, vilket ger ”smidigt och konsekvent tryck på ojämna och texturerade substrat”.


Den nya fuservalsen har fått namnet Alpine 516 och den ingår i Xeikons Folding Carton Suite. Alpine 516 är avsedd digitalpressarna Xeikon 3050 och Xeikon 3500, vilka båda har 508 millimeters banbredd. Den nya fuservalsen kan fås som tillval vid beställning av nya pressar, men kan också införskaffas och monteras in i existerande pressar. Tekniken är främst avsedd att användas till förpackningsapplikationer.

”Med sin mjuka, gummiliknande ytbeläggning, som kan anpassa sig till ytstrukturen, kan Alpine-fuservalsen skapa enhetliga tryckresultat även på utmanande substrat. Det breddar mängden kartongmaterial som kan tryckas inom vår Folding Carton Suite”, säger Xeikons produktchef Jeroen Van Bauwel.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-05-24

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Marknad Maskin och Utrustning Prepress

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK