...
Klart för samgåendet mellan Munksjö och del av Ahlstrom

Nu verkar det som att det sedan länge aviserade samgåendet mellan svenska Munksjö AB och finska Ahlstroms affärsområde ”Label and Processing” (läs här) till slut blir av, efter att EU-kommissionen tidigare anmält att man haft vissa invändningar mot fusionen (läs här).
Ahlstrom skriver nämligen nu i ett pressmeddelande att första fasen i fusionen – som avser avknoppningen av den europeiska delen av ”Label and Processing” – är genomförd och att en registring hos det finska handelsregistret kommer att ske i dag, den 27 maj.


Fusionen mellan Munksjö och Ahlstroms ”Label and Processing”-område skapar en ny global ledare inom högkvalitativa specialpapper med en pro forma omsättning på 1,2 miljarder euro (drygt 10 miljarder kronor). Ahlstroms ” Label and Processing” kommer nu att ingå i Munksjös finska dotterbolag Munksjö Oyj.

Ahlstroms affärsområde Label and Processing har cirka 1.500 anställda och 5 produktionsanläggningar i Europa samt en anläggning för Coated Specialities i Jacarei, Brasilien. Affärsområdets huvudprodukter är releaseliners, självhäftande etikettpapper, baspapper för metalliserade etiketter, material för flexibla förpackningar, dekorpapper, mm.

”Skälet för denna transaktion är fortfarande förnuftigt: Ahlstrom kan nu fokusera på de delar av verksamheten, där vi ser det största mervärdet och tillväxtmöjligheterna, samtidigt som ´Label and Processing´-området kan utvecklas ytterligare som en del av ett ledande specialpappersföretag”, säger Ahlstroms VD och koncernchef Jan Lång i en kommentar.

Den andra fasen i affären, som avser Ahlstroms verksamheter ”Coated Specialties” i Brasilien, förväntas bli klar före utgången av år 2013. Denna del av fusionen kräver ett speciellt godkännande av Ahlstroms aktieägare och det tidigare meddelade godkännandet löper ut i dag, den 27 maj. Ahlstrom kommer därför att ordna en extraordinär bolagsstämma den 4 juli, för att få ett nytt godkännande från aktieägarna för överföringen av ”Coated Specialties” i Brasilien till Munksjö AB.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-05-27

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Köp/Försäljning/Samgående Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK