...
Färgskiftande burkar från Rexam
Rexam erbjuder nu burkar med både fotokromatiskt och termokromatiskt tryck. Termokromatiskt tryck på burkändar kan fås i 12 olika färger – på bilden syns fyra av de tillgängliga färgerna.

Brittiska Rexam plc har utvecklat vad man betecknar som marknadens första burkändar försedda med färgskiftande termokromatiskt tryck. Tillsammans med fotokromatisk tryckfärg, som också skiftar färg, möjliggörs tillverkning av dryckesburkar, som har förskiftande grafiska element såväl på burksidorna som på burkändarna.
Det termokromatiska trycket skiftar färg, när innehållet har nått den idealiska kylningstemperaturen, och med temperaturindikatorn i burklocket kan konsumenten enkelt se att innehållet har perfekt dricktemperatur, oavsett om burken ligger ner eller står upp.


Rexam kan nu också applicera så kallat fotokromatiskt tryck på sina dryckesburkar. Fotokromatisk tryckfärg är i grunden transparent, men kan skifta till önskad färg, när den utsätts för naturligt dagsljus. Det möjliggör grafisk utformning på burkar, som ger en extra upplevelse för konsumenterna. Fotokromatiskt tryck kan appliceras på Rexams samtliga burkmodeller.

”Lanseringen av fotokromatiskt tryck är väl anpassad till den kommande sommaren och passar varumärken som vill associeras med natur, uteserveringar, musikfestivaler och sportevenemang”, säger Marianne Freund, Rexams innovations- och produktutvecklingschef.

Det termokromatiska trycket finns tillgängligt på burkändar med diameterna 200 och 202 mm och i 12 olika färger och det är alltså enligt Rexam första gången som den typen av färgskiftande tryck finns applicerat på burkändar.

”Dessa två innovationer gör det möjligt för våra kunder att ligga i framkant när det gäller design och gör att de kan sätta trender, som fokuserar på interaktivitet mellan kunden, konsumtionstillfället och varumärket”, säger Marianne Freund.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-05-27

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Metall Metall

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK