...
Förtryckt wellpapplåda imponerade på kinesiska mässan Sino-Corrugated

Kina är världens näst största producent av wellpapp – men ur trycksynpunkt ligger man ännu långt efter omvärlden. Kinesiska wellpappförpackningar är oftast endast avsedda för transportändamål och försedda med enkla grafiska utformningar, tryckta med offset direkt på den färdiga wellpappen.
Men nu kan ett genombrott vara på väg! Vid mässan Sino-Corrugated 2013 i Shanghai visade de tre företagen Bobst, Esko och Flint Group upp det gemensamma initiativet ”Flexo Goes Green”, där man åskådliggör hur man med hjälp av flexotryck och förtryckt liner kan skapa högkvalitativa och iögonfallande wellpappförpackningar, samtidigt som man uppnår miljö- och produktionsmässiga fördelar.


För den speciella ”Flexo Goes Green”-låda, som visades på Sino-Corrugated, var prepressarbetet utfört av Esko, varefter lådan trycktes med Flints giftfria och vattenbaserade tryckfärg Flexopack C i en Bobst Vision-16 press.

Resultatet av de tre företagens samarbete var så distinkt och imponerande att det förvånade besökarna, skriver Flint Group i ett pressmeddelande. Trycket hade hög upplösning med ett brett tonomfång, färgöverföringen var utmärkt med perfekt täckning och det gick att trycka stora upplagor med hög hastighet – dvs. i princip allt som man inte uppnår i dag med traditionellt wellpapptryck i Kina…

Med förtryckt liner ökar man också wellpappförpackningens säljförmåga, eftersom den enkelt kan förses med iögonfallande tryckelement. Metoden visade också att förtryck med hjälp av flexotryck är ett hållbart, kvalitativt och produktionsvänligt alternativ till förtryck med offset-teknik.

De tre samarbetande företagen meddelar att man nu kommer att påskynda tillämpningen av flexotryck till förtryckta wellpappförpackningar på den kinesiska marknaden. För ändamålet har man bland annat inlett initiativet ”uFlexo” (Flexo for You), som ska främja användningen av flexotryck i Kina och bana väg för nya genombrott.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-05-28

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Transport Well Well

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK