...
Elanders koncentrerar arktillverkning och väljer manroland till Mölnlycke
Elanders väljer manrolands arkpressar till sin arkproduktion i Sverige. På bilden arkpressmodellen Roland 50.

Tryckerikoncernen Elanders har tidigare i år beslutat att bolagets svenska arkproduktion i Falköping och Mölnlycke ska samordnas till en enhet, belägen i Mölnlycke. Nu har Elanders också beslutat att välja manroland som leverantör av tryckpressar till den koncentrerade enheten för arkpressproduktion.
”Det blir manrolands pressar till 100 procent vad gäller vår arkproduktion i Mölnlycke”, berättar Elanders koncernchef Magnus Nilsson.


Projektet innebär uppgraderingar av Elanders befintliga manroland-tryckpressar, som idag finns i Falköping, samt flytt av dessa till Mölnlycke. Vidare installeras ytterligare två arkpressar från manroland i Mölnlycke.

”Vi har gått på djupet med hur vår maskinkonfiguration ska se ut för att på bästa sätt möta framtida marknadsförutsättningar och detta har manroland kunnat möta på ett bra sätt”, säger Magnus Nilssons vidare.

Arbetet med installation av ny utrustning och flytt av maskiner beräknas pågå under perioden augusti-november 2013.

”Vi har arbetat intensivt de senaste månaderna för att kunna erbjuda Elanders en riktigt bra lösning till Mölnlycke. Det känns underbart att få förtroendet att under lång tid framåt få bli en av Elanders samarbetspartners. Projektet är mycket omfattande och blir ett fantastisk avstamp för vårt framtida arbete inom manroland Nordic”, säger Björn Gustafsson, VD för manroland Sverige.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-05-29

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK