...
Ännu en Tetra Pak-nyhet:
Indisk miljardfabrik har invigts
Skiss över Tetra Paks nya indiska fabrik, som den presenterades, när investeringen offentliggjordes 2011.
Kandarp Singh är Tetra Paks chef i Sydostasien.

Tetra Pak har nu invigt sin nya state-of-the-art-fabrik i indiska staden Chakan i delstaten Maharashtra. Fabriken, som får en årskapacitet på 8,5 miljarder vätskekartongförpackningar, har byggts för att möta en ökande efterfrågan på vätskekartongbaserade förpackningar till mejeriprodukter och andra flytande livsmedel i såväl Indien som i södra och sydöstra Asien samt i Mellanöstern.
Investeringen i Chakan, som först offentliggjordes för drygt två år sedan (läs här), har uppgått till 120 miljoner euro (drygt en miljard kronor) och inbegriper även ett innovations- och produktutvecklingscenter med laboratorium och pilotanläggningar.


”Unga urbana konsumenter och en växande medelklass formar och förvandlar den indiska livsmedelsindustrin. Dagens konsumenter söker efter näringsrika och hälsosamma produkter i praktiska förpackningar – och det behovet är Tetra Pak väl rustat att möta. Vi är inriktade på att ligga steget före för att kunna möta den växande efterfrågan på livsmedelssäkerhet och användarvänlighet”, säger Kandarp Singh, som är chef för Tetra Paks sydostasiatiska marknader.

Vid den nya indiska fabriken ska Tetra Pak tillverka vätskekartongförpackningar som Tetra Brik Aseptic, Tetra Fino Aseptic och Tetra Classic Aseptic. Fabriken är förberedd för en utbyggnad, som skulle kunna i stort sett fördubbla årskapaciteten, från 8,5 miljarder förpackningar till 16 miljarder förpackningar.

”Vi etablerade oss på den indiska marknaden redan för 26 år sedan och 1997 byggde vi vår första indiska fabrik. Vi uppskattar det förtroende, som den indiska mejeri- och dryckesindustrin har visat Tetra Pak. Indien tillhör i dag våra snabbast växande marknader och investeringen i den här fabriken visar vårt starka engagemang för att hjälpa våra kunder att möta konsumenternas ökande behov i regionen”, sade Tetra Paks VD och koncernchef Dennis Jönsson i samband med invigningen av fabriken i Chakan.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-05-30

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Kartong Livsmedel Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK