...
Norska TINE först i Europa med Tetra Paks bioplastkork

Tetra Pak lanserar nu skruvkorken LightCap™ 30 i förnybar, biobaserad plast. Skruvkorken är tillverkad av råmaterial från sockerrör istället för råvara från fossil olja.
Det norska mejeriet TINE är först ut i Europa med att lansera innovationen på utvalda produkter i Norge och under maj månad lanseras TINE:s iskaffe, iste, Piano vaniljsås och Sjokomelk i Tetra Brik® Aseptic Edge-förpackningar försedda med biobaserad LightCap 30 (bilden).


”Som en av Norges största användare av förpackningar är det viktigt att vi utnyttjar våra resurser optimalt och tänker på hållbarhet. Skruvkork i förnybart material är ett spännande inslag i detta arbete”, säger Björn Malm, chef för CSR (Corporate social responsibility) på TINE.

Lanseringen i Norge av bioplastkorken LightCap 30 är det första steget i en global lansering av bioplastförslutningen, som Tetra Pak nu inleder.

”Vi är mycket glada över att den biobaserade skruvkorken nu ser dagens ljus. Det är en viktig milstolpe mot målet med förpackningar tillverkade av hundra procent förnyelsebart material. Det är särskilt bra att vi nu kan ge våra kunder möjlighet att välja en miljösmart lösning från A till Ö. Användningen av sockerrör som råvara är det första steget för oss. I framtiden, ser vi möjligheten att använda överblivet material från skogs- och jordbruk, och kanske till och med matavfall som råvara”, säger Tom Björe, Tetra Paks Key Account manager i Norge.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-05-30

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK