...
Hårdrockbandet AC/DC hedras med eget öl i extra stora burkar

Tyska bryggeriet Karlsberg Braueri i Homburg (ej att förväxla med danska Carlsberg…) har hedrat australiensiska hårdrockbandet AC/DC med ett speciellt öl, som fått namnet AC/DC Premium Pils.
Ölet är förpackat i extra stora dryckesburkar, tillverkade av Ball Packaging Europe. Burkvolymen är 0,586 liter, vilket motsvarar en ”pint” i Australien.
Burkarna har en iögonfallande grafisk design som bland annat innefattar AC/DC välkända logotyp, samt den lakoniska formuleringen ”German Beer – Australian Hardrock”…


Dessutom är varje burk försedd med en unik kod, belägen just under öppningsringen på burklocket. Med hjälp av koden kan AC/DC-fans köpa attraktiva AC/DC-prylar och souvenirer, etc. Varje kod är värd 50 ”blixtar”, som är en påhittad valuta för just den här kampanjen. Med tillräckligt många hopsamlade (eller snarare hopdruckna…) ”blixtar” kan man köpa AC/DC-skjortor, musik, mm. eller använda sina ”blixtar” för att bjuda på attraktiva AC/DC-prylar, som auktioneras ut av nätbutiken ”EMP Metal Mail Order Shop”.

För att anbringa de individuella koderna, som finns på varje AC/DC-burk, använder Ball Packaging Europe en egenutvecklad ”under-the-tab”-teknik, som gör att man med laserteknik mycket snabbt kan skriva siffror, symboler , etc. på en mycket liten yta.

Den speciella AC/DC-ölen och dess annorlunda burk finns för närvarande till försäljning i följande länder: Tyskland, Schweiz, Österrike, Luxemburg, Rumänien, Ryssland, Spanien, Chile och Kanada. Ölet finns också i Sverige, där det bland annat säljs på Systembolaget.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-06-03

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Metall Metall

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK