...
Extra tunn packtejp ger miljöfördelar

Stockholmsbaserade Avisera, specialister på bland annat bärkassar och förslutningstejper, har lanserat en extra tunn och miljövänlig förpackningstejp, som man kallar AirTape™.
Den nya tejpen har en tjocklek på endast 19 my jämfört med 28 my för dagens standardtejper. Den minskade tjockleken innebär mindre råvaruåtgång vid tillverkningen och en reducering av koldioxidutsläppen med 30 procent, räknat per meter tejp. Dessutom är den nya tejpen hundra procent återvinningsbar och fri från lösningsmedel.


”AirTape har tydliga miljömässiga fördelar, som vi inte sett hos någon tejp på marknaden tidigare. Att det är en stark produkt även kvalitetsmässigt gör att vi verkligen tror på denna nya generationens packtejp”, säger Mariella Zalbo Lundgren, marknadschef på Avisera.

En tunnare tejp innebär också att det ryms mer tejp per rulle än tidigare. I AirTapes fall innebär det att en rulle har samma vikt och storlek som en standardrulle, men att den innehåller 90 meter tejp istället för standardrullens 66 meter. Mer tejp på rullen förenklar det dagliga arbetet genom färre byten i tejphållaren. Den nya tejpen är också mjuk och tystavrullad med ett bekvämt dragmotstånd och går att få i både hand- och maskinrullar.

Andra fördelar med den nya AirTape är, enligt ett pressmeddelande från Avisera, att tejpen har ett häftämne som ger ett starkt grepp på kartong- och wellpappförpackningar. Den reducerade tjockleken och den starka vidhäftningsförmågan gör att den tunna tejpen ”smälter samman” med underlaget och gör AirTape svår att avlägsna från förpackningen. Vidare trycks tejpen från undersidan, vilket gör att trycket inte slits under resans gång.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-06-05

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Plast Plast Transport

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK