...
Älgen Hälge och glödande grillkol på iögonfallande bag-in-box-viner

Vinleverantören Stockholm WineLab grundades i december 2009 och har sedan dess gjort sig kända för en framgångsrik varumärkesstrategi och inte minst en iögonfallande design på förpackningar och etiketter.
Två sådana typiska designexempel är bag-in-box-förpackningarna till de röda vinerna Texas Longhorn Charcoal Shiraz och Hälge Côtes du Rhône (bilden), vilka nu lanserats på Systembolaget.


Det sydafrikanska vinet Texas Longhorn Charcoal Shiraz är framtaget i samarbete med restaurangkedjan Texas Longhorn. Vinet är tillverkat för att passa till grillat kött, som är restaurangkedjans specialitet. Vinet har tidigare funnits på flaska, men bag-in-boxen med sitt ”glödande” utseende är ny.

Det andra vinet med iögonfallande förpackningsdesign är bag-in-box-vinet Hälge Côtes du Rhône, som nu finns i Systembolagets beställningssortiment.
Även Hälge-vinet finns sedan tidigare på flaska och säljs i mer än 300 Systembolaget-butiker landet över. Och nu finns alltså Hälge Côtes du Rhône även förpackat i bag-in-box. Vinet och förpackningen är framtagna i samarbete med den välbekanta serien Hälges upphovsman, tecknaren och konstnären Lars Mortimer, som också målat omslaget till boxen, där man ser älgen Hälge med ett belåtet smil på läpparna vandra fram i sin älskade älgskog…

---------------------------------
Stockholm WineLab grundades i december 2009 av Jens Henricson, Magnus Lansman och Björn Olsson. Företaget har gjort sig känt för sin mix av starka producentvarumärken och unika produktkoncept. Vidare har man en stark styrelse och ägarstruktur i ryggen, bestående av Systembolagets förra vice VD Barbro Ström, varumärkesstrategen Pelle Körberg, affärsjuristen Krister Azelius och entreprenören Ville Schottenius.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-06-10

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Livsmedel Marknad Well

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK