...
Findus måste förklara hur ”äkta” deras majonnäs är...

Findus kommer nu att ändra märkningen till sina förpackningar med ”Äkta Majonnäs”, sedan Livsmedelsverket flera gånger påtalat för företaget att beteckningen ”äkta” är vilseledande. Det skriver foodmonitor.se
Livsmedelsverket menar att det av förpackningsmärkningen inte framgår vad det specifikt är som gör majonnäsen till ”äkta”.
”Vi anser inte att märkningen med äkta majonnäs är en tidsenlig märkning där det är säkerställt att konsumenten inte vilseleds”, skriver Livsmedelsverket.


Till foodmonitor säger nu Annika Mohlin, pressansavarig på Findus, att företaget till hösten kommer att leverera sin majonnäs på burk och tub i förpackningar med nya märkningar, där det kommer att framgå vad Findus menar, när man kallar sin majonnäs för ”äkta”.
”Benämningen ´äkta´ kommer av att majonnäsen, sedan den lanserades 1947, har uppfyllt de krav som under lång tid gällde för att få kalla en produkt för majonnäs, nämligen att den håller en oljebaserad fetthalt på minst 80 procent. Detta kommer nu att bli tydligare på våra förpackningar”, säger Annika Mohlin.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-06-11

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Glas Livsmedel Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK