...
Mayr Melnhof Karton köper norska massabruket Follafoss av Södra Cell
Södra Cells massabruk Follafoss i Norge övertas nu av kartongkoncernen Mayr Melnhof. (Foto: Ola Åkeborn)

Österrikiska kartong- och förpackningskoncernen Mayr Melnhof köper samtliga aktier i Södra Cell Folla AS, vilket innebär att Mayr Melnhof övertar Södras massabruk i Follafoss i Norge.
Södras massabruk i Follafoss tillverkar CTMP-massa (kemisk termomekanisk pappersmassa) och har en kapacitet på drygt 100.000 ton om året. CTMP-massa ingår ofta som innerlager i kartongkvaliteter som används till förpackningar.


Södra Cell beslutade redan 2012 att avveckla sitt ägande i fabriken i Follafoss och produktionen vid bruket upphörde i månadsskiftet oktober-november 2012. Diskussioner om en försäljning av bruket inleddes strax före jul och nu har en överenskommelse nåtts med Mayr Melnhof Karton, som är den kartongtillverkande delen av Mayr Melnhof
Inga ekonomiska villkor för affären har offentliggjorts.

Mayr Melnhof-koncernen, med huvudkontor i Wien, är världsledande inom bestruken, återvunnen kartong och Europas ledande tillverkare av kartongförpackningar. Koncernens verksamhet är koncentrerad till kärnområdena MM-Karton och MM-Packaging.

Södra är en koncern med omfattande skoglig verksamhet och en av de ledande producenterna av pappersmassa, trävaror och bioenergi. Företaget, som ägs av 51. 000 sydsvenska skogsägare, har 3.800 anställda och omsätter 17 miljarder kronor.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-06-12

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Köp/Försäljning/Samgående

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK