...
Av Smurfit Kappas 350 fabriker i världen ligger den bästa i lilla småländska Nybro!
Smurfit Kappa har gjort rejäla investeringar i enheten LithoPac i Nybro. Bland annat en ny toppmodern kascheringsmaskin, som på bilden invigs av platschefen Carl-Oscar Carlsson (t.v.) och Smurfit Kappas COO Tony Smurfit (t.h.).

Av globala Smurfit Kappas 350 tillverkningsenheter runt om i världen så ligger den bästa i Småland!
Enheten Smurfit Kappa LithoPac i småländska Nybro har nämligen i en omröstning utsetts till ”Overall Smurfit Kappa Group Company of the Year”. En utmärkelse som förstås tas emot med glädje på fabriken i Nybro.
”Priset som bästa Smurfit Kappa-företag är en bekräftelse på att vi är på rätt väg. Men det är också en sporre att bli ännu vassare. Vi är glada men inte nöjda”, säger LithoPacs enhetschef Carl-Oscar Carlsson.


I ett pressmeddelande skriver Smurfit Kappa Sverige att LithoPac har haft en mycket bra tillväxt av volymerna under åren 2009 till 2012. Förklaringen är delvis en rad lyckade maskininvesteringar, som har vässat effektiviteten och kvaliteten i erbjudandet, men framförallt handlar det om en entreprenörsdriven laganda som genomsyrar företaget.
 
”Om man sammanfattar det hela har vi skapat en företagskultur där vi hellre säger ´ja´ än ´nej´´. Och man kan säga att vi är dåliga förlorare i bemärkelsen att vi alltid försöker se nya möjligheter att göra våra kunder till vinnare. Och lyckas man med det så blir man förhoppningsvis själv en vinnare”, säger Carl-Oscar Carlsson.

Bland Smurfit Kappa LithoPacs kunder kan nämnas internationella jätten Absolut Company, vars globala produktion av transportförpackningar görs i Nybro. Men i sann småländsk företagsanda finns också många nystartade och spirande företag på kundlistan. Gemensamt är tron på förpackningens kraft och möjlighet när det gäller att förstärka attraktionen i ett varumärke.

Noteras kan också att LithoPac har lyckats öka volymerna med mer än en tredjedel samtidigt som antalet olycksfall har minskat till noll. Sedan oktober 2011 har LithoPac varit förskonat från arbetsplatsolyckor.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-06-13

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK