...
Innventia och DS Smith ska samarbeta inom FoU

Brittiska förpacknings- och papperskoncernen DS Smith (som i fjol köpte merparten av SCA:s förpackningsverksamhet – läs här) har valt svenska forskningsinstitutet Innventia som sin partner inom forskning och utveckling. Samarbetet är en del av DS Smiths löpande program för att kontinuerligt förbättra sina produkter och tjänster inom förpackningsområdet.
”Vi är mycket stolta över förtroendet att vara en betrodd partner till DS Smith. Samarbetet ligger i linje med vår roll att som innovationspartner bidra till våra kunders värdeskapande processer”, säger Birgitta Sundblad (bilden), VD för Innventia.


DS Smith är en ledande leverantör av återvinningsbara förpackningar för konsumentprodukter och koncernen består av fyra divisioner inom förpackningar, papper, plast och återvinning. Koncernen har mer än 20.000 anställda i över 20 länder. För att möta behovet av ytterligare vetenskaplig expertis, har bolaget tecknat ett samarbetsavtal med Innventia. Med partnerskapet får DS Smith nu tillgång till Innventias experter inom forsknings-och utvecklingsprojekt samt pilotförsök, analys och tester.

”När man talar om förpackningar, vet vi att våra kunder söker en komplett lösning. Förpackningen är idag inte bara en produkt och det krävs mer än ren teknik för att skapa mervärde för kunderna. Inom DS Smith strävar vi efter verklig förståelse av hela distributionskedjan som involverar många olika begrepp som skydd, produkt- & livsmedelssäkerhet, hantering, lagring och nya material. Som branschledare måste vi se till att vi ligger i frontlinjen och vi är övertygade om att Innventia kommer att stödja våra ambitioner inom detta område”, säger Mike Collins, Group Technical Director - European Paper & Packaging på DS Smith.

Innventia är en välkänd FoU-leverantör och en av ledande aktörer inom utveckling av förnyelsebara material för framtida tillämpningar. Innventias innoivationer spänner från processer för nanocellulosa till nya hållbara förpackningslösningar. Utöver forskningen erbjuder Innventia tjänster såsom fysikaliska tester, produktsäkerhetsanalyser och hållbarhetsutvärdering.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-06-13

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Köp/Försäljning/Samgående Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK