...
Huhtamäki lägger ner fabrik i Norge

Finska fiber- och plastförpackningskoncernen Huhtamäki planerar att lägga ner sin tillverkning av fiberbaserade foodservice-produkter i Norge.
Förhandlingar med berörda fackklubbar har inletts vid fabriken i Viul, strax utanför Hønefoss (bilden), och enligt ett pressmeddelande från Huhtamäki är avsikten att lägga ner driften under tredje kvartalet i år. 55 anställda berörs.


Vid fabriken i Viul tillverkar Huhtamäki fiberbaserade tallrikar och skålar under varumärket Chinet® (bilden t.h.). Vid en nedläggning i Norge ska tillverkningen av dessa produkter flyttas till andra Huhtamäki-enheter och bolaget skriver att leveranserna av Chinet-produkter till den europeiska marknaden inte kommer att påverkas negativt av en produktionsnedläggning i Norge. I Norge kommer man dessutom att behålla försäljning, kundservice och viss lagerhållning.
Det här är inte första gången den norska Huhtamäki-fabriken i Viul är i farozonen. I januari i fjol sade Huhtamäki upp 32 personer vid Viul-fabriken och en del av tillverkningen flyttades utomlands. Men den här gången är läget alltså allvarligare och nu hotar en total nedläggning av tillverkningen vid fabriken.

Samtidigt med beskedet om den planerade nedläggningen i Norge, meddelar Huhtamäki att man planerar en omfattande omorganisation vid den tyska fabriken i Alf, där man tillverkar plastprodukter inom foodservice-segmentet. Åtgärderna i Tyskland görs för att stärka Huhtamäkis konkurrenskraft inom catering, snabbmat och varuautomater.

Kostnaderna för nedläggningen i Norge och omorganisationen i Tyskland är beräknade till 8 miljoner euro, vilka belastar årets resultat. Åtgärderna beräknas ge besparingar på cirka 4 miljoner euro under nästa år.

I sitt pressmeddelande skriver Huhtamäki att man även har inlett en strategisk översyn av bolagets förlustbringande italienska enhet inom plastbaserade foodservice-produkter.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-06-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Köp/Försäljning/Samgående Livsmedel Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK