...
Omstridd Mondi-chef blir ny VD när Ole Terland lämnar Rottneros

Turbulensen i massaproducenten Rottneros AB är ännu inte slut. I samband med årsstämman i slutet av mars demonstrerade, som vi tidigare redovisat, polskregistrerade Arctic Paper sin nya maktställning som majoritetsägare i bolaget med att bland annat genomdriva en total ommöblering av styrelsen (läs här).
Och nu – som en direkt följd av att Arctic Paper blivit ny huvudägare i bolaget – lämnar verkställande direktören Ole Terland (t.v. på bilden) sin post. Han efterträds av 47-årige Carl-Johan Jonsson (t.h.), som närmast kommer från en motsvarande befattning vid kraftpapperstillverkaren Mondi Dynäs AB.


Rottneros styrelseordförande Rune Ingvarsson säger till Affärsvärlden att VD-skiftet är ett sätt att ge bolaget en nystart.
"Om man ser över en tioårsperiod har det varit en väldigt svag lönsamhet, med flera förlustår. Vi vill åstadkomma en förbättring av företagets lönsamhet, och hur det ska genomföras i detalj blir den nya VD:ns uppgift att komma fram till", säger han enligt Affärsvärlden.

Den nye Rottneros-VD:n, som tillträder den 1 juli i år, har en gedigen bakgrund inom pappers- och massaområdet och har bland annat varit marknadschef på SCA Forest Products och på Mondi Dynäs AB. På det sistnämnda företaget var Carl-Johan Jonsson också VD under några år – en omstridd befattning, som han fick lämna vid årsskiftet 2011-2012, sedan han kommit på kant med chefskolleger och anställda på företaget. Efter avskedet från Mondi Dynäs har han inte haft någon officiell anställning, men nu gör han alltså come back inom pappers- och massavärlden som ny VD för Rottneros…

Avgående Rottneros-VD:n Ole Terland har varit VD sedan år 2008. Enligt ett kortfattat pressmeddelande från bolaget är anledningen till att han lämnar sin befattning ”i allt väsentligt en följd av att Arctic Paper S.A. blev ny huvudägare i Rottneros under våren 2013”.

Några uttalanden från avgående och tillträdande VD har inte förmedlats av Rottneros och ej heller någon information om vad avgående Ole Terland ska syssla med i framtiden.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-06-17

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Övriga Övrigt Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK