...
Duni köper asiatiskt förpackningsföretag
Copyright Duni AB

Svenska Duni AB köper förpackningsföretaget Song Seng Associates Pte Ltd i Singapore för 15 miljoner Singapore-dollar (cirka 77 miljoner kronor), enligt ett pressmeddelande. Song Seng är en ledande leverantör av engångsförpackningar för mat och dryck och förvärvet avser tillgångarna och verksamheten i Singapore.
”Jag är mycket glad att Song Seng blir en del av Duni-gruppen. Förvärvet är ett viktigt steg i vår tillväxtstrategi att expandera på tillväxtmarknader och öka servicegraden inom det växande segmentet take away och snabbmatkedjor”, säger Thomas Gustafsson (bilden), VD och koncernchef på Duni.


Köpeskillingen på 15 miljoner SGD ska erläggas med 75 procent vid förvärvet och resterande 25 procent efter tre år. Tilläggsköpeskillingen är villkorad av resultatutvecklingen i bolaget.

Song Seng grundades 1984 och har 32 anställda. Den årliga omsättningen beräknas i år uppgå till cirka 16 miljoner SGD. Datum för Dunis övertagande av företaget är den 1 juli, 2013.

Duni skriver i sitt pressmeddelande att Song Seng förutom sina egna produkter också har möjligheter till kundanpassade lösningar. Typiska kunder är idag hotell, restauranger, olika typer av matkedjor samt sjukhus och andra vårdinrättningar. Song Seng har, förutom sin starka position i Singapore, också en växande exportverksamhet i Asien och Oceanien.

”Det känns mycket roligt att Song Seng blir en del av Duni-gruppen. Song Sengs produktportfölj och marknadskännedom i Sydostasien kommer att kunna ge ett mycket positivt bidrag till Dunis fortsatta tillväxtstrategi såväl på vår befintliga marknad som i Europa,” säger Willie Soh, VD för Song Seng Associates.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-06-19

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Köp/Försäljning/Samgående Livsmedel Övriga Övrigt Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK