...
Två vinnande alu-förslutningskoncept
Aseptiska alulfolieförslutningen Capsteril (t.h.) och aluskruvkorken Viiva (t.v.) belönades med troféer i årets EAFA-tävling.

I kategorin ”Användarvänlighet” (Consumer Convenience) i aluminiumorganisationen EAFA:s (European Aluminium Foil Association) tävling Alufoil Trophy 2013 belönades två förslutningskoncept, vilka båda av juryn betecknades som ”outstanding”, innovativa och produktförbättrande.
De båda förslutningskoncepten var Vaassen Flexible Packagings alulfolieförslutning Capsteril®, som ger förlängd hyllivslängd åt aseptiska produkter, och Guala Closures nya skruvkork Viiva™, som gör det möjligt att försluta mousserande viner utan behov av en traditionell korkförslutning i flaskhalsen.


Capsteril-förslutningen är en trelagers ”aluminiumlaminatkudde” som används tillsammans med skruvkorksystemet Sensocap® från företaget Ampack. Efter avlägsnandet från flasköppningen, vilket inte kräver någon speciell ”peeling”-procedur, tjänstgör Capsteril-laminatet som ett extra stöd för en säker återförslutning genom sin placering inne i skruvkorkens lock.
Undersökningar visar att det är just så här konsumenterna vill ha de aseptiska förslutningarna – man vill inte behöva ”pilla av” ett aseptiskt foliemembran separat, utan föredrar när förslutningen kan öppnas i ett enda moment.
Att Capsteril-kudden delvis är tillverkad av aluminiumfolie gör att den kan hettas upp tillräckligt mycket för att ta död på eventuella bakterier.

Aluminiumskruvkorken Viiva™ betecknas som ett spännande och nytt förslutningskoncept, som nu gör det möjligt att försluta mousserande viner, etc. utan traditionella vinkorkar. Eftersom skruvkorken dessutom går att återförsluta på ett säkert sätt, så ökar möjligheterna till ”glas-för-glas”-konsumtion, vilket gynnar såväl den vanlige vindrickaren som försäljningsställen som vinbarer, krogar, etc.

Skruvlocket Viiva är så återförslutningssäkert att det bibehåller kvarvarande ”moussering” i produkten och garanterat inte läcker, inte ens om flaskan läggs på sidan. Denna produktbevarande egenskap hos Viiva var också en av anledningarna till förslutningskonceptet även belönades med en Alutrophy 2013 i kategorin ”Produktbevarande” (Product Preservation).

Vi har tidigare skrivit om andra prisvinnande aluminiumfolieprodukter i årets Alu Trophy 2013 – läs här.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-06-24

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Metall Metall

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK