...
First Impression Counts...
Lyxig herrparfym i Stora Enso-kartong

Det franska varumärket Mauboussin är mest känt för sin berömda smyckesbutik, som öppnades i Paris år 1827, men sedan år 2000 är företaget även etablerat på parfymmarknaden, i samarbete med Parisföretaget Lorience.
När det sistnämnda skulle ta fram en ny säljande ytterförpackning till herrparfymen Mauboussin Pour Lui föll valet på Stora Ensos kartongkvalitet Ensocoat 2S och den franska kartongkonverteraren Nortier Emballages, som specialiserat sig på lyxsegmentet, fick uppdraget att konvertera och trycka den iögonfallande kartongkapseln..


Den nya kartongytterförpackningen till Mauboussin Pour Lui är försedd med ett silverglänsande band, där produktnamnet är präglat. Placeringen av silverbandet och produktnamnet stämmer överens med placeringen av en motsvarande ”silveretikett” på själva parfymflaskan, vilket ger ett igenkännande intryck när konsumenten tar upp flaskan ur kartongkapseln.

”Det är det första intrycket som räknas och vi är mycket nöjda med hur kartongkvaliteten uppfyllde våra önskningar och behov”, säger Thierry Faucon, utvecklingschef hos Lorience Paris.

För konverteraren Nortier Emballages var det första gången man tillverkade en förpackning för Lorience och man betecknar den nya parfymförpackningen som ett av de mest krävande projekten man sysslat med.
”Kartongen är belagd på båda sidor med en silverfärgad metalliserad polyesterfilm, ett ömtåligt material som innebär utmaningar under tillverkningsprocessen och kräver både utmärkta maskiner och skicklig produktionspersonal. Oftast används metallfilm endast på utsidan. Ensocoat 2S valdes som underlag för att åstadkomma ett lika utmärkt resultat på båda sidorna. Det här är förmodligen första gången hittills som en kartongförpackning har belagts med metalliserad polyester på båda sidorna!”, säger Jean-Marc Bodineau, Key Account Manager hos Nortier Emballages.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-06-25

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Kartong Kemteknisk Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK