...
Schütz Nordic etablerar nytt joint venture
Erik Platek (tv) och Jonas Esping, vid underskriften av joint venture avtalet.

Schütz Nordic och det svenska rekonditioneringsföretaget All-emballage i Haninge utanför Stockholm, har etablerat ett joint-venture med syfte att ytterligare stärka Schütz verksamhet med IBC-behållare och rekonditionering i de nordiska länderna.

Norge och Sverige tillsammans omfattar cirka 774 000 kvadratkilometer, ett stort område som Schütz fram till nu täckt från fabriken i Kongsvinger, Norge. Att ta tillbaka och rekonditionera behållare på denna yta är krävande. All-emballage, som grundades år 1940 med återvinning stålfat och behållare, satsade år 2000, då Jonas Esping tog över företaget, även på rekonditionering av IBC-behållare. I dag är man en av de stora aktörerna inom denna sektor i Norden.
 
Samarbetet har redan börjat och Schütz har samtidigt passat på att utöka sin serviceportfölj. I tillägg till den klassiska rekonditioneringen och ersättning av innerförpackning kan man nu erbjuda tvätt och andra kvittblivningstjänster. Schütz är majoritetsägare i detta samarbete.
 
Jonas Esping kommer att fortsätta att leda All-emballage som vd.
 
”Samarbetet med All-emballage är prefekt både ur miljömässiga och ekonomiska aspekter”, kommenterar Erik Platek, vd för Schütz Nordic.
 
 
 


Bo Wallteg

Editor-in-chief & Publisher
BO WALLTEG
bo@packnews.com

Publicerad: 2013-08-06

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Köp/Försäljning/Samgående

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK