...
Linds Flexo sålt till finska Marvaco
Mats Lind till vänster och Kai Lankinen ser nöjda ut med affären.

Ett år innan sitt hundraårsjubileum får Linds Flexo AB i Helsingborg ny ägare. Det finska företaget Marvaco som jobbar med prepress och levererar repro och klichéer samt förpacknings- och etikettlösningar till tryckerier och varumärkesägare i Skandinavien, får nu ett fotfäste i Sverige genom Linds Flexo, som är en välkänd leverantör av prepress och tryckformar till den svenska förpackningsmarknaden.

Mats Lind, som fram till nu ägt företaget och som är dess vd, fortsätter som partner i Marvaco group. Han kommer även att fortsättningsvis leda den svenska verksamheten. Bolaget fortsätter sin verksamhet i Sverige under namnet Linds Flexo.

”Samgåendet med Marvaco ger oss möjligheter att expandera verksamheten och växa med våra kunder i Sverige så som Marvaco har kunnat göra i Finland”, säger Mats Lind.

”Förvärvet av Linds Flexo är ett stort steg framåt i Marvacos ambition att bli ledande i Norden. Tillsammans med Linds Flexo kommer vi att kunna erbjuda högsta kvalité och kundservice”, berättar Kai Lankinen, VD för Marvaco.

Linds Flexo är ISO 9001 certifierat och en erkänd leverantör av högkvalitativa och framgångsrika kundsamarbeten, som enligt externa kundundersökningar erbjuder den bästa kundservicen på marknaden. Även Marvaco har belönats med fler än tjugo internationella utmärkelser och nomineringar för sin höga kvalitet i samarbete med sina kunder. Bägge företagen har varit pionjärer med HD Flexo i sina respektive länder.

Marvaco (www.marvaco.fi) har nu cirka åttio anställda i Finland och Sverige. Bolaget har sjutton
HD-flexocertifieringar tillsammans med sina partner sedan 2010. Försäljningen i gruppen uppgår till cirka 8,5 miljoner euro.

Marvacos ägare är ledningen, nyckelpersoner och en finländsk riskkapitalfond Canelco Capital.
 


Bo Wallteg

Editor-in-chief & Publisher
BO WALLTEG
bo@packnews.com

Publicerad: 2013-08-07

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Köp/Försäljning/Samgående

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK