...
Magnetisk coating ger enkel återförslutning

Om du vill kan förpackningen bli en kylskåpsmagnet.

Ny teknik från USA gör nu återförslutningen av en förpackning mycket lättare. ASG, AGI-Shorewood Group, har utvecklat det man kallar världens första automatiska in-line process för tillverkning av magnetiska förpackningar. Först ut att använda tekniken är ID-chewing gum, ett varumärke hos Kraft, för återförslutning av kartongkapseln med tuggummi. ASG kallar det en ”game changer” inom konfektyrindustrin.

Fördelen med magnettekniken är att förpackningen i princip kan öppnas och återförslutas hur många gånger som helst utan att bli sliten. Samtidigt är det bekvämt för kunden.

”Funktionen i förslutningar till godisförpackningar är väldigt utmanande. Våra kunder har säkert sett på hundratals lösningar genom åren men i samtliga fall finns det tydliga nackdelar. Den här tekniken har inga nackdelar”, konstaterar Ken DeJaray på ASG.

Utvecklingen har tagit över två år och externa parter har varit inblandade, främst ett företag som heter MagnetNotes Ltd. Det är alltså inte frågan om att applicera magneter, i stället är det en tryckmetod/extruderingsteknik som gör det möjligt att applicera magnetiskt material i en hastighet på upp till drygt 300 meter i minuten. Man säger att det är en coating som läggs på i samband med trycket.

Även om man initialt börjat med konfektyr är det inget som hindrar att tekniken kommer till användning inom andra områden där enkel återförslutning är ett plus.


Bo Wallteg

Editor-in-chief & Publisher
BO WALLTEG
bo@packnews.com

Publicerad: 2013-08-09

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Kartong Livsmedel

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK