...
60 miljarder PET-flaskor återvanns 2012

Mer än 60 miljarder PET-flaskor återvanns i Europa under år 2012. Det konstaterar Brysselsbaserade handelsorganisationen Petcore Europe i en färsk rapport. Den höga återvinningsgraden gör PET till det mest återvunna plastmaterialet i Europa.
Enligt EU:s förpacknings- och förpackningsavfallsdirektiv ska medlemsstaterna kunna uppvisa en återvinningsgrad av PET på minst 22,5 procent och enligt återvinningsstatistiken för 2012 klarar alla EU-länder utom två nu denna gräns. Vissa länder ligger dessutom på återvinningsmängder betydligt över detta procenttal – i Sverige återvinner vi exempelvis drygt 84 procent av våra PET-flaskor.


I en kommentar till rapporten säger Petcore Europes ordförande Roberto Bertaggia:
”Trots den ansträngda ekonomiska situationen i Europa lyckas PET tränga in på nya marknadssegment genom att nya, innovativa förpackningslösningar utvecklas och tack vare att materialet är känt för att lätt kunna återvinnas. Ur ett hållbarhetsperspektiv är vi in om branschen stolta över att nu har uppnått en sammanlagd återvinningsandel på 52 procent av alla använda PET-flaskor i den europeiska regionen”.

Mängden återvunna PET-flaskor i europa under 2012 motsvarar en vikt på 1,68 miljoner ton, vilket är en ökning från föregående år med 5,6 procent.
”Den här ökade återvinningsgraden har hjälpt till att få ner återvinningsbolagens överkapacitet, så att man nu i genomsnitt ligger på ett kapacitetsutnyttjande på 80 procent”, säger Casper van den Dungen, ordförande för PET-delen inom Plastics Recyclers Europe.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-08-12

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK