...
230 jobb bort vid Fors och Skoghall:
Stora Enso har nu inlett förhandlingar om omfattande personalnedskärningar

I början av sommaren (läs här) aviserade Stora Enso att 2.500 anställda skulle behöva friställas i samband med det stora effektiviserings- och strukturförenklingsprogram, som man presenterade i april i år (läs här).
Cirka 1.400 av de indragna tjänsterna skulle drabba anställa i Sverige och Finland och i dagarna har Stora Enso börjat precisera vilka enheter, som drabbas av nedskärningarna och hur stora de blir på respektive plats.
Klart är nu att vid Stora Ensos stora anläggning i finska Imatra kommer man att minska personalen med cirka 180 anställda och vid de svenska bruken Skoghall och Fors beräknas cirka 230 anställda mista jobben.


Vid kartongfabriken Fors Bruk, utanför Avesta, rör det sig om 130 anställda och vid Skoghalls bruk närmare 100 anställda. Förhandlingar med respektive fackliga organisationer inleddes i går, den 12 augusti.

Tommy Borglund, informationschef vid Stora Enso Renewable Packaging, säger till Svenska Dagbladet att de flesta av Stora Ensos enheter runt om i Sverige kommer att beröras av personalnedskärningar och att enheterna kommer att underrättas under hösten.

Enligt finska tidningen Etelä-Saimaa inleds förhandlingar om nedskärningar vid Stora Ensos anläggningar i Imatra den 19 augusti. Personalminskningarna genomförs både vid produktionsenheterna i Imatra och vid forsknings- och utvecklingsavdelningen.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-08-13

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK