...
Ökad omsättning men minskad vinst för Rexam

Brittiska förpackningsföretaget Rexam plc har redovisat sitt bokslut för första halvåret 2013. Bokslutet visar på en mindre ökning av försäljningen, jämfört med motsvarande period i fjol, samtidigt som rörelseresultat och vinst före skatt minskat något jämfört med i fjol.
”Det har varit en utmanande första halvlek i år med en svår makroekonomisk bakgrund. Vi har dock reagerat snabbt genom att påskynda våra åtgärder med kostnadsnedskärningar och genom att upprätthålla en ekonomisk disciplin. Vi fortsätter att förvänta oss ett helårsresultat i år som kommer att b li bättre än resultatet för år 2012”, säger Rexams VD och koncernchef Graham Chipchase (bilden) i en kommentar.


I siffror blev omsättningen för första halvåret 1,971 miljarder pund (ca 20 miljarder kronor), vilket var en ökning med 25 miljoner pund jämfört med första halvåret 2012.
Rörelseresultatet blev 217 miljoner pund, vilket var 5 miljoner pund lägre än första halvåret 2012. Även vinsten före skatt minskade något – från 173 miljoner till 169 miljoner pund.

”Operativt går vår verksamhet bra och vi genomför konsekventa uppföljningar av våra effektivitetsmål. Vi fortsätter att investera för framtiden och förutom en stark innovationsvilja försöker vi också utöka våra befintliga verksamheter på tillväxtmarknader för att på så sätt uppnå en hållbar tillväxt för hela verksamheten”, säger Graham Chipchase.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-08-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Ekonomi

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK