...
Glasklar PET-burk som klarar 95° Celsius

Plastförpackningstillverkaren APPE, med huvudkontor i Wrexham, Storbritannien, har lanserat en livsmedelsburk av PET-plast, vilken klarar varmfyllning samt pastörisering upp till 95 grader Celsius. Burken sägs ha samma klarhet och genomskinlighet som motsvarande burkar i glas.
Den nya APPE-burken är dessutom 85 procent lättare än traditionella burkar i glas, vilket bland annat ger väsentligt reducerade transportkostnader både före och efter fyllning.


Den nya burken, som fått beteckningen ”ThermaLite® jar”, är resultatet av ett strategiskt partnerskap mellan APPE och Düsseldorf-baserade Nissei ASB GmbH, som bland annat levererar formblåsmaskiner från sitt japanska moderbolag Nissei ASB Machine Co. Ltd.

Jämfört med traditionella glasburkar förbrukar ThermaLite-burken mindre energi under fyllningsprocessen, den ger en tystare arbetsmiljö och den eliminerar risken för glaskross i tillverknings- och fyllningslinjen. Dessutom är burken 100-procentigt återvinningsbar och är ett mera lätthanterligt alternativ för konsumenten jämfört med glasburkar.

PET-burken finns för närvarande i sex olika storlekar, från 370 ml till 720 ml. Burkarna kan fås antingen helt runda eller med en åttkantig form. Burkarna är försedda med standard ”twist-off”-skruvlock i metall.

”Vår nya ThermaLite-burk är ett verkligt genombrott. Den pastöriseringsbara burken är den första med samma klarhet som vanligtvis förknippas med glasburkar och med sin låga vikt och andra fördelar ger den konsumenten ökad bekvämlighet”, säger APPE:s affärsutvecklingschef Mike Hanratty.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-08-19

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK