...
Huhtamäki bygger fabrik i Ryssland för tillverkning av McDonalds-förpackningar

Finska förpackningskoncernen Huhtamäki Oyj planerar att bygga en anläggning för produktion av plast- och pappersförpackningar samt engångstallrikar, etc. i den ryska republiken Tatarstan. Det skriver Plastics News.
Fabriken, som byggs i den ekonomiska zonen Alabuga, ska förse McDonalds-restauranger i Volga-regionen, västra Sibirien samt Kazakstan och Ural med förpackningar och engångsserviser.


Huhtamäkis ryska marknads- och försäljningschef Natalia Valuhova uppger att uppförandet av fabriken kommer att påbörjas nästa år och att anläggningen ska vara produktionsfärdig under år 2015.

Enligt Plastics News har inga uppgifter om investeringens storlek eller den blivande fabrikens kapacitet offentliggjorts, men källor inom Tatarstans ministerium för industri och handel har uppgett att investeringen troligen kommer att uppgå till cirka 30 miljoner euro (ca 260 miljoner kronor).

McDonalds ryska leverans- och inköpschef Andrew Ziryanov säger, enligt Plastics News, att uppgörelsen med Huhtamäki kommer att innebära väsentliga kostnadsbesparingar för snabbmatskedjan.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-08-20

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Livsmedel Marknad Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK