...
Antistatisk termoplast för livs- och läkemedel

Helsingborgsbaserade plastföretaget AB Carlsson & Möller lanserar en antistatisk termoplast, som varaktigt förhindrar uppbyggnaden av laddning och statisk elektricitet vid hantering av organiska och syntetiska material.
Den nya konstruktionsplasten, som utvecklats av Quadrant och fått beteckningen TIVAR CleanStat, är avsedd för ett brett spektrum av applikationer främst inom läkemedels- och livsmedelsområdena, enligt ett pressmeddelande.


Enligt Carlsson & Möller är den nya plasten den första permanenta antistatiska termoplast, som är testad och godkänd enligt ATEX-direktivet 94/9/EG och som uppfyller riktlinjerna enligt FDA och USDA samt är 3A-Dairy certifierad.
Den antistatiska konstruktionsplasten minimerar de potentiella explosionsriskerna vid hantering av organiska och syntetiska material och eliminerar även risken för kontamination med andra partiklar, vilket ger en säkrare produktion och en hög produktkvalitet.

Carlsson & Möller skriver att TIVAR CleanStat lagerförs i plattor i standardfärgen vitt, men på begäran kan materialet även fås i form av rör och stänger samt i andra kulörer. Carlsson & Möller kan dessutom leverera bearbetade detaljer och halvfabrikat.

AB Carlsson & Möller ingår i svenska industrikoncernen Indutrade, som består av ett stort antal företag, vilka marknadsför och säljer komponenter, system och tjänster med högt teknikinnehåll inom utvalda nischer. Koncernen finns i 26 länder och har drygt 4.000 anställda samt består för närvarande av 180 dotterbolag. Nettoomsättningen 2012 uppgick till drygt 8,3 miljarder kronor.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-08-21

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Läkemedel Livsmedel Marknad Plast Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK